Att Arbetsmiljöverket, AV, är ute och gör inspektioner gällande arbetsmiljö på många olika platser i landet är ingen nyhet för MRF. Detta har vi informerat om tidigare.

– Men det vi hör är att många företag har missat de så kallade riskanalyserna. Därför ringer de MRF och frågar om hur de ska hantera detta. Vi vet att många företag får hjälp via sin materialleverantör, medan de som gått eller går MRFs utbildning ”Arbete med härdplaster/allergiframkallande kemiska produkter AFS 2014:43” får information och hjälpmedel för hur man ska hantera detta på sitt företag, förklarar Jan Olvenmo på MRFs Plast-, Lack- och Skadesektion.

Riskanalysen är en viktig del av det systematiska arbetsmiljöarbete som en arbetsgivare är skyldig att driva för att förebygga olyckor och ohälsa. Frågorna kring arbetsmiljön har aktualiserats ytterligare efter ett fjolår med en ökning av allvarliga arbetsplatsolyckor och, tyvärr, en fortsatt lika illavarslande inledning på 2019.

Arbetsmiljöverket har träffat arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) för att speciellt diskutera den illavarslande utvecklingen inom arbetsmiljön.

Plåt och lack

Motorbranschcollege får ny samarbetspartner

Motorbranschcollege och CAB Group AB har tecknat en avsiktsförklaring om samarbete kring subventionerat pris på skadeberäkningssystemet...

Läs mer

Nominera till MRFs Stora Pris

MRF:s Stora Pris är ”Ett pris på 30 000 kr som delas ut till person eller...

Läs mer

KKVs rapport – försäkringsbolagens makt över bilen

Bilägarna styrs av fordonstillverkare och försäkringsbolag. Det skriver Konkurrensverket, KKV, i sin rapport ”Makten över bilen”....

Läs mer
Visa alla