Att Arbetsmiljöverket, AV, är ute och gör inspektioner gällande arbetsmiljö på många olika platser i landet är ingen nyhet för MRF. Detta har vi informerat om tidigare.

– Men det vi hör är att många företag har missat de så kallade riskanalyserna. Därför ringer de MRF och frågar om hur de ska hantera detta. Vi vet att många företag får hjälp via sin materialleverantör, medan de som gått eller går MRFs utbildning ”Arbete med härdplaster/allergiframkallande kemiska produkter AFS 2014:43” får information och hjälpmedel för hur man ska hantera detta på sitt företag, förklarar Jan Olvenmo på MRFs Plast-, Lack- och Skadesektion.

Riskanalysen är en viktig del av det systematiska arbetsmiljöarbete som en arbetsgivare är skyldig att driva för att förebygga olyckor och ohälsa. Frågorna kring arbetsmiljön har aktualiserats ytterligare efter ett fjolår med en ökning av allvarliga arbetsplatsolyckor och, tyvärr, en fortsatt lika illavarslande inledning på 2019.

Arbetsmiljöverket har träffat arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) för att speciellt diskutera den illavarslande utvecklingen inom arbetsmiljön.

Plåt och lack

Biljouren första GBV-verkstaden inom VW-ledet

Godkänd Bilverkstad är en vattendelare för branschen mot konsument – de seriösa verkstäderna med fokus på...

Läs mer

Lagbrott inte en konkurrensfördel

Fordonsservice är en riskbransch för brottslighet kopplad till arbetslivet. Det menar Conny Svensson på Skatteverket och...

Läs mer

Nu rullar MRFs och Sveffs lackseminarium ut!

7 maj och i Norrköping startar MRF och Sveff upp seminarieturnén ”Billackering och lackmaterial”. Totalt blir...

Läs mer
Visa alla