Att Arbetsmiljöverket, AV, är ute och gör inspektioner gällande arbetsmiljö på många olika platser i landet är ingen nyhet för MRF. Detta har vi informerat om tidigare.

– Men det vi hör är att många företag har missat de så kallade riskanalyserna. Därför ringer de MRF och frågar om hur de ska hantera detta. Vi vet att många företag får hjälp via sin materialleverantör, medan de som gått eller går MRFs utbildning ”Arbete med härdplaster/allergiframkallande kemiska produkter AFS 2014:43” får information och hjälpmedel för hur man ska hantera detta på sitt företag, förklarar Jan Olvenmo på MRFs Plast-, Lack- och Skadesektion.

Riskanalysen är en viktig del av det systematiska arbetsmiljöarbete som en arbetsgivare är skyldig att driva för att förebygga olyckor och ohälsa. Frågorna kring arbetsmiljön har aktualiserats ytterligare efter ett fjolår med en ökning av allvarliga arbetsplatsolyckor och, tyvärr, en fortsatt lika illavarslande inledning på 2019.

Arbetsmiljöverket har träffat arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) för att speciellt diskutera den illavarslande utvecklingen inom arbetsmiljön.

Plåt och lack

Arbetsmiljöverket och riskanalys

Att Arbetsmiljöverket, AV, är ute och gör inspektioner gällande arbetsmiljö på många olika platser i landet...

Läs mer

MRF Kalkyl igång

Nu är nya MRF kalkyl lanserad!

Läs mer

MRF utbildade CAB-personal

MRF har, för personal på CAB, genomfört två utbildningar ”Tidsättning billackering".  Från CAB deltog även personal...

Läs mer
Visa alla