Myndigheterna har samordnat intensifierat arbetet mot svartarbete och skattefusk – osund konkurrens. Bilservice är ett av de områden som specialgranskas.

Myndigheterna har samordnat intensifierat arbetet mot svartarbete och skattefusk – osund konkurrens. Bilservice är ett av de områden som specialgranskas.

– Vi hör att flera av våra medlemmar fått besök av tjänstemän från skatteverket där de utfört kontroll gällande personaliggare. Det som många blivit förvånade över är att även polisen varit med vid dessa kontroller, berättar Jan Olvenmo på MRF.

Han berättar att några verkstäder har ringt till MRF och berättat att skatteverkets personal tillsammans med polisen åkt ganska långväga för och kontrollera just deras verksamhet. Men detta kan förklaras med att kontrollerna sker samordnat samt att det sedan ifjol finns ett lagrum som säger att polisen ska eller kan medverka.

Några företag som råkat ut för dessa riktade kontroller är seriösa och inte fått anmärkning.

MRF har bra dialog med myndigheterna kring osund konkurrens och välkomnar Skatteverkets, Arbetsförmedlingens, Arbetsmiljöverkets, Migrationsverkets, Försäkringskassans och Polisen gemensamma arbete. På bland annat Skatteverkets hemsida kan man läsa mer om arbetet mot osund konkurrens. Där finns även en tipsfunktion.

Plåt och lack

Biljouren första GBV-verkstaden inom VW-ledet

Godkänd Bilverkstad är en vattendelare för branschen mot konsument – de seriösa verkstäderna med fokus på...

Läs mer

Lagbrott inte en konkurrensfördel

Fordonsservice är en riskbransch för brottslighet kopplad till arbetslivet. Det menar Conny Svensson på Skatteverket och...

Läs mer

Nu rullar MRFs och Sveffs lackseminarium ut!

7 maj och i Norrköping startar MRF och Sveff upp seminarieturnén ”Billackering och lackmaterial”. Totalt blir...

Läs mer
Visa alla