Myndigheterna har samordnat intensifierat arbetet mot svartarbete och skattefusk – osund konkurrens. Bilservice är ett av de områden som specialgranskas.

Myndigheterna har samordnat intensifierat arbetet mot svartarbete och skattefusk – osund konkurrens. Bilservice är ett av de områden som specialgranskas.

– Vi hör att flera av våra medlemmar fått besök av tjänstemän från skatteverket där de utfört kontroll gällande personaliggare. Det som många blivit förvånade över är att även polisen varit med vid dessa kontroller, berättar Jan Olvenmo på MRF.

Han berättar att några verkstäder har ringt till MRF och berättat att skatteverkets personal tillsammans med polisen åkt ganska långväga för och kontrollera just deras verksamhet. Men detta kan förklaras med att kontrollerna sker samordnat samt att det sedan ifjol finns ett lagrum som säger att polisen ska eller kan medverka.

Några företag som råkat ut för dessa riktade kontroller är seriösa och inte fått anmärkning.

MRF har bra dialog med myndigheterna kring osund konkurrens och välkomnar Skatteverkets, Arbetsförmedlingens, Arbetsmiljöverkets, Migrationsverkets, Försäkringskassans och Polisen gemensamma arbete. På bland annat Skatteverkets hemsida kan man läsa mer om arbetet mot osund konkurrens. Där finns även en tipsfunktion.

Plåt och lack

Nytt och modernt MRF VIM

Den nya versionen av MRF VIM är på gång. MRFs skräddarsydda affärssystem för lack- och skadeverkstäder,...

Läs mer

Motorbranschcollege får ny samarbetspartner

Motorbranschcollege och CAB Group AB har tecknat en avsiktsförklaring om samarbete kring subventionerat pris på skadeberäkningssystemet...

Läs mer

Nominera till MRFs Stora Pris

MRF:s Stora Pris är ”Ett pris på 30 000 kr som delas ut till person eller...

Läs mer
Visa alla