Riksdagens bilnätverk börjar att ta form. Inom bara någon vecka ska ett studiebesök ”i verkligheten” ske hos MRF-medlemmen Upplands Motor.

Nätverket bildades i början av mars på initiativ av fyra moderata riksdagsledamöter.

– Nu ser vi fram emot studiebesöket, intresset är stort vilket är roligt och inte minst, viktigt för bilbranschen, den fria mobiliteten och tillväxten för att trygga välfärden, säger MRFs Charlie Magnusson som stöttar riksdagsnätverkets verksamhet, aktiviteter, för att öka kunskapen kring bilen och bilismens roll i samhället.

Charlie berättar vidare att riksdagen har inte mindre än 108 nya ledamöter, vilket är något av rekord. Det innebär att det finns ett stort informationsbehov. Nätverket är en del av det, aktiviteter i digitala, sociala, kanaler är en annan.

– Vi har vår berättelse om bilen, bilismen och fordonsindustrins betydelse för det svenska samhället. Vi skapar fri mobilitet, massor av jobb samt står för en betydande del av landets välfärdsbyggnation tack vare stora exportinkomster, förklarar han.

Charlie berättar även att i pipelinen ligger blogginlägg om fordonsbeskattning och WLTP.

– Nu, när politiken efter alla turer kring regeringsunderlag, kommit in i sin vardagliga lunk kan även vi driva vårt faktabaserade informationsarbete. Naturligtvis har vi även använt väntetiden för våra insatser i vis mån har de även underlättats av dödläget, avslutar Charlie Magnusson.


Charlie Magnusson, ansvarig press, opinion och samhälle
Skicka ett mejl till Charlie

Opinion

Sätt helljuset på skattehöjningarna!

Riksdagen fattar beslut som gör att man hoppas slippa debatt

Läs mer

Bredda kunskaperna hos din personal

Nu har du som MRF-företag möjlighet att skräddarsy ett intressant upplägg för dig och din personal....

Läs mer

Politiker på studiebesök hos MRF-företag

Riksdagens bilnätverk börjar att ta form. Inom bara någon vecka ska ett studiebesök ”i verkligheten” ske...

Läs mer
Visa alla