Riksdagens bilnätverk börjar att ta form. Inom bara någon vecka ska ett studiebesök ”i verkligheten” ske hos MRF-medlemmen Upplands Motor.

Nätverket bildades i början av mars på initiativ av fyra moderata riksdagsledamöter.

– Nu ser vi fram emot studiebesöket, intresset är stort vilket är roligt och inte minst, viktigt för bilbranschen, den fria mobiliteten och tillväxten för att trygga välfärden, säger MRFs Charlie Magnusson som stöttar riksdagsnätverkets verksamhet, aktiviteter, för att öka kunskapen kring bilen och bilismens roll i samhället.

Charlie berättar vidare att riksdagen har inte mindre än 108 nya ledamöter, vilket är något av rekord. Det innebär att det finns ett stort informationsbehov. Nätverket är en del av det, aktiviteter i digitala, sociala, kanaler är en annan.

– Vi har vår berättelse om bilen, bilismen och fordonsindustrins betydelse för det svenska samhället. Vi skapar fri mobilitet, massor av jobb samt står för en betydande del av landets välfärdsbyggnation tack vare stora exportinkomster, förklarar han.

Charlie berättar även att i pipelinen ligger blogginlägg om fordonsbeskattning och WLTP.

– Nu, när politiken efter alla turer kring regeringsunderlag, kommit in i sin vardagliga lunk kan även vi driva vårt faktabaserade informationsarbete. Naturligtvis har vi även använt väntetiden för våra insatser i vis mån har de även underlättats av dödläget, avslutar Charlie Magnusson.


Charlie Magnusson, ansvarig press, opinion och samhälle
Skicka ett mejl till Charlie

Opinion

MRF förbereder Almedalen

På väg mot fossilfritt, är temat för MRF och BIL Swedens gemensamma medverkan i Almedalen 2019.

Läs mer

MRF träffar Riksrevisionen

MRF har träffat Riksrevisionen för att lämna synpunkter och fakta till den utredning som RR nu...

Läs mer

Bensinupproret ökar det politiska trycket

600 000 missnöjda bilister – motsvarande nästan ett helt Center- eller Vänsterpartis röster riksdagsvalet – har...

Läs mer
Visa alla