7 maj och i Norrköping startar MRF och Sveff upp seminarieturnén ”Billackering och lackmaterial”. Totalt blir det 14 nedslag över hela landet fram till 29 maj. Hittills är över 750 personer verksamma inom lack- och bilskador anmälda, men det borde vara fler enligt MRFs Jan Olvenmo.

– De flesta seminarierna är fullbokade, men vi har cirka 50 platser kvar fördelade på orter som Örebro, Norrköping, Luleå, Umeå och Sundsvall. Det går även att ställa sig på kölista på de orter som det i dagsläget är ”lapp på luckan” för, inleder Jan.

– Vi har bland annat 165 tekniker och handläggare från försäkringsbolagen IF, Dina, LF, Trygg-Hansa, Folksam och Protector anmälda. Från färg- och lackbranschen är 50 personer anmälda. De representerar företag som Axalta, Sikkens, PPG och BASF. Totalt är personal från 270 lack- och skadeverkstäder anmälda, fortsätter Jan och tillägger att man utifrån intresse och efterfrågan överväger ytterligare seminarietillfällen.

Det är en seminariedag laddad med massor av matnyttigheter kring lackering fabrik – eftermarknad, kulörer, meryta, färgprover, tidsättning och lackmaterial.

– Verkstäderna borde vara med när vi berättar om skillnaden mellan och måla bilarna i fabriken och att måla bilarna på eftermarknaden. Meryta vara eller inte vara, hur ser det ut i framtiden, kulörer och bestämma rätt kulör – när ska man göra färgprov och finns tiden för och göra dessa färgprov, lackmaterial igår och idag – används samma produkter idag som när tidsformeln infördes 2013, hur ska man prissätta lackmaterialet, tidssättning lackering – hur ska jag tidsätta och så vidare. Det är bäst att vara med, ty något samlat informationsmaterial kommer inte att lämnas ut.

– Mycket material får vi informera om men inte lämna ifrån oss, utan anteckningar får man föra själv, avslutar Jan Olvenmo.
Seminariet leds av duon Bengt Öberg som representerar MRF och Sten Karlsson som representerar lackmaterialleverantörerna.


Gör din anmälan här

Plåt och lack

MRF PÅ VÄG lockar medlemmar

Från framtidsscenarion i stora penseldrag ner till detaljfrågor rörande poster på verkstadsfakturan. MRFs informationsturné, MRF PÅ...

Läs mer

Akademin får MRFs Stora Pris 2019

Årets pris delas av professor Maria Börjesson, VTI och professor Jonas Eliasson.

Läs mer

MRF startar branschforum för lackering

Utvecklingen inom billackering och lackmaterial går fort. Tyvärr ligger eftermarknaden i flera hänseende efter inom dessa...

Läs mer
Visa alla