Under veckan har det kommit ut uppgifter om en uppgörelse gällande WLTP-införande som sedan dementerats. Status idag 16 augusti är att ingenting är klart om det blir en förskjutning såsom danskarna aviserat eller om det blir en övergångslösning.

Frågan diskuteras på högsta nivå inom regeringen och branschens olika argument har tagits emot.

En bedömning är att beslut gällande WLTP kan komma att vara en del av den höstbudget som skall presenteras senast i mitten av september. Om vi inte får till lättnader i införandet skall vi förbereda oss på att vi generellt kommer att få mellan 20-30% högre skatter fr om 1 januari 2020 på dom flesta av dom modeller som vi idag saluför.

Bilhandel

Begagnatmarknaden – dec 2019

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar inom kort begagnatmarknaden i december 2019.

Läs mer

Nya regler vid export

Rådet i EU har utfärdat en Genomförandeförordning 2018/1912 som infördes 1 januari 2020 och som styr...

Läs mer

Översyn av gruppundantaget

Den rättsliga grunden för alla bilhandelsavtal inom EU är den vertikala gruppundantagsförordningen. Denna förordning upphör att...

Läs mer
Visa alla