Motorbranschcollege och CAB Group AB har tecknat en avsiktsförklaring om samarbete kring subventionerat pris på skadeberäkningssystemet CABAS.

– Vi är glada att CAB vill vara en del av Motorbranschcollege och bidra till att öka kompetensen kring skadereparationer hos både lärare och elever på fordonstekniska utbildningar. Företagens engagemang är viktiga för vår framgång, säger Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege i ett pressmeddelande med anledning av samarbetet.

Enligt rekryteringsrapporten ”Tempen på motorbranschen” behöver branschen anställa 6400 personer de tre närmaste åren. Samtidigt söker allt färre ungdomar till fordons- och transportprogrammet på gymnasiet. Motorbranschcollege är en gemensam satsning från arbetsgivare och fack för att vända trenden, höja yrkenas attraktionskraft samt utbildningarnas status och kvalitet.

I dagsläget finns 14 certifierade motorbranschcollege. Ytterligare 35 arbetar på en certifiering. Intresset beskrivs som stort, från Motorbranschcollege sida.

– Vi tror att många olika aktörer i motorbranschen behöver vara med och bidra för att säkra kompetensförsörjningen i branschen. Motorbranschcollege är ett bra initiativ som vi gärna vill stötta för att stärka skolornas attraktionskraft och kvalitet på fordonstekniska utbildningar, berättar Krister Werner, Director Business Unit Motor, på CAB.

För verkstäder som jobbar med skadereparationer är CABAS ett viktigt systemstöd och självklart är det ett stort plus om de nyutbildade fordonsteknikerna redan vet en del om systemet när de anställs på verkstaden. Förutom samarbetet med Motorbranschcollege stöttar CAB skolor med fordonsskadeinriktning genom ett kraftigt subventionerat licenspaket för CABAS och CAB Plan samt utbildning för lärare.

Plåt och lack

Akademin får MRFs Stora Pris 2019

Årets pris delas av professor Maria Börjesson, VTI och professor Jonas Eliasson.

Läs mer

MRF startar branschforum för lackering

Utvecklingen inom billackering och lackmaterial går fort. Tyvärr ligger eftermarknaden i flera hänseende efter inom dessa...

Läs mer

MRF på Automässan 2020

Nu är det hög tid att sätta en bock i kalendern för Automässan 2020. Mässan, som...

Läs mer
Visa alla