Bilmarknaden är stark i Sverige och årets första månader visar på ett ökat sug från köparna. Hundratals bilaffärer görs varje timme. För att stötta Sveriges bilhandlare i deras affärer och möjliggöra maximal räckvidd för deras annonser har Wayke och Blocket tagit fram ett smidigare sätt för bilhandlare att publicera sina bilannonser. Annonser som läggs upp i Waykes administrationssystem kommer även kunna publiceras på Blocket och Bytbil. 

Från och med kvartal tre 2019 kommer denna nya lösning vara i kraft. Lösningen har tagits fram för att bilhandlare enklare ska kunna få maximal räckvidd för sitt utbud oavsett vilket administrationssystem de väljer att använda.

– I korthet innebär det här en större tillgänglighet till data för bilhandlarna samt nya möjligheter att automatisera optimeringen av annonserna. Genom att koppla på fler publiceringsverktyg från olika aktörer kan Blocket spela en central roll i olika branschers digitala resa framåt. Samarbetet med Wayke kan komma som en överraskning, men att möjliggöra för externa aktörer att kunna publicera sitt utbud på Blocket är inget nytt för oss. Vi har publiceringssamarbeten sedan tidigare både i fordonskategorin och bostadskategorin med syftet att möjliggöra maximal räckvidd till effektivaste sättet, säger Johan Jaarnek, försäljningsdirektör för Blocket Fordon.

– Det är väldigt kul att bilhandlarna tycker att vårt publiceringsverktyg är så pass bra att de ber om detta. Wayke ska bli en one-stop-shop där vi hjälper köpare och säljare att hitta varandra i säkrare affärer, oavsett var. Vi arbetar sedan länge tillsammans andra aktörer för att uppnå detta, speciellt Facebook. Att vi samarbetar med Blocket är en positiv utveckling som skapar en bättre bilaffär för hela andrahandsmarknaden, säger Martin Fransson, VD Wayke Sweden.

Kundernas avtal med Blocket respektive Wayke påverkas inte av denna nyhet och bägge parter kommer att ha kvar sina administrationssystem.


Om Wayke
Wayke är en marknadsplats särskilt anpassad för bil, skapad av handeln. Marknadsplatsen innefattar en sajt, appar och administrationsverktyg för handlare, privatsäljare och köpare. Syftet är att skapa en bättre marknadsplats för andrahandsmarknaden där det ska vara lika trevligt för konsumenter att köpa bilar som att drömma om dem. Konsumentnyttan är i huvudfokus och genom att skapa bättre förutsättningar för goda bilaffärer och större kundnytta ökar också omsättningspotentialen för handeln. Till skillnad från många andra marknadsplatser är Wayke speciellt framtagen för just bil-segmentet med funktionalitet som direkt riktar sig till köpare och säljare av just bil. Bilen är ofta det nästa största inköpet vi gör och Wayke har ambitionen att finnas tillgänglig som stöd i hela kundresan med funktioner, innehåll, samarbeten och utbud som gör detta lättare.

Om Blocket Fordon
Blocket är idag landets största marknadsplats för begagnade fordon mätt i såväl antal besökare, som privat- och företagsannonser. Blocket Fordon är ett eget affärsområde med ett dedikerat team som utvecklar nya produkter och tjänster och säkerställer att behoven på fordonsmarknaden tillgodoses på bästa sätt. I kategorin fordon ingår Bil, MC, Husvagn/Husbil, Kommersiella fordon och Båt.

Om Bytbil.com
Bytbil.com är en mötesplats för bilköpare och bilhandlare med över en halv miljon användare varje månad som både tar del av utbudet av nya och begagnade bilar, MC, Husvagn/Husbilar och de senaste motorrelaterade nyheterna.

Dela via mail

Bilhandel

NYHET! MRF Plus-garanti

MRF Plus-garanti är nu lanserad som ett komplement till den vanliga MRF-Garantin. Skillnaden för kunden är...

Läs mer

Nyreg juli 2020

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar juli-siffrorna.

Läs mer

Webbinarium nya MRF Begtest 4.0 – 27 augusti

Välkommen att delta på webbinarium där vi presenterar nya MRF Begtest 4.0 och dess nyheter samt...

Läs mer
Visa alla