800 allbilverkstäder på väg in, tre generalagenter som hittills ställt sig bakom och 92 verkstäder som hittills klarat årlig kontroll. Arbetet med att ta upp kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad accelererar.

– Det känns bra, inte minst nu när det strax är dags att rapportera till Konsumentverket om hur arbetet med GBV fortskrider, berättar MRFs Joachim Due-Boje som tillsammans med SFVFs Ulf Stefansson utgör styrgruppen för Godkänd Bilverkstad.

En av de generalagenter som ställt sig bakom Godkänd Bilverkstad är VW Group med sina varumärken.

Allra senast är det klart att samtliga bilverkstäder som ingår i Din Bil Sverige AB har genomgått årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad med godkänt resultat. De är därmed på väg in i systemet.

– Hittills är 20-talet verkstäder registrerade, medan resterande 20-talet är godkända men ännu inte på listan, berättar kvalitetschefen på Din Bil, Peter Steiner, stolt.

Peter berättar vidare att ta steget upp till att bli Godkänd Bilverkstad vare sig är högt eller långt för en auktoriserad verkstad som arbetar med något av VW Groups varumärken.

– Säg att det är både enkelt och smidigt. I grunden finns vårt och VW:s ständiga kvalitetsarbete och de uppföljningar som DEKRA utför här i Sverige. För att bli Godkänd Bilverkstad handlar det endast om ett par ytterligare moment vid revisionen mot VW:s standard.

Även inom Volvohandeln pågår ett arbete med att skapa förutsättningar för att ta upp kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad.

– Det känns förhoppningsfullt, målet är att alla som ska vara med är med när Automässan slår upp sina portar i januari, avslutar Joachim Due-Boje.


Läs allt om Godkänd Bilverkstad på hemsidan godkandbilverkstad.se här

Joachim Due-Boje, ansvarig servicemarknad MRF
Skicka ett mejl till Joachim

Dela via mail

Bilverkstad

Verkstäder utreds som besiktningsföretag i glesbygd

Som en del av en förstudie av konsekvenser, problem, efter att Bilprovningen beslutat att upphöra med...

Läs mer

Utbildning om elsäkerhet

I början av året inledde MRF, SFVF och Bil Sweden ett samarbete kring en gemensam branschstandard...

Läs mer

”Ämnet fanns inte när jag gick i skolan”

Grundutbildningen i elsäkerhetsarbete vänder sig till många målgrupper. Gemensamt för dem är att de kommer att...

Läs mer
Visa alla