Nu rullar höstens upplaga av "MRF på väg" ut på turné. Enbart under oktober blir det tre nedslag i Vänersborg, Göteborg och Örebro. Upplägget är en informativ halvdag för medlemsföretagen kring dels allmänna bransch- och MRF-frågor, dels sektionsvisa frågor.

– Ingen rast och ingen ro. Egentligen skulle vår turné vara ständigt pågående eftersom det händer så mycket hela tiden i vår bransch och i vår närmaste omvärld som påverkar både branschens aktörer och branschens kunder, menar MRFs Charlie Magnusson som tillsammans med Tommy Letzén (vd MRF), David Norrbohm (jurist), Jan Olvenmo (plast, lack, skade), Joachim Due-Boje (verkstad) samt Klaus Silfvenius (bilhandel) ansvarar för innehåll och genomförande.

Charlie berättar att programmet inleds med en nulägesbild som sedan går över till en framtidsspaning över nya affärsmodeller som kommer att påverka bilhandeln. Bakom denna står MRFs vd, Tommy Letzén.

Charlie Magnusson kommer att rapportera om opinionsläget för branschen och den fria mobiliteten. Det kommer att bli en hel del politik som styr eller kommer att styra branschens förutsättningar.

– Naturligtvis kommer vi att uppehålla oss kring marknadsläget inom såväl bilhandel som servicemarknad, förklarar Charlie.

– Inom plast, lack och skade finns bland annat relationen med försäkringsbolagen och reparationsmetoder på dagordningen, medan inom bilhandel kommer bland annat privatleasing och andra marknadstendenser att avhandlas. För verkstad finns en specialpunkt kring kundvård och framtida konkurrenskraft, summerar Charlie Magnusson och tillägger att MRFs jurist David Norrbohm kommer att alternera mellan de olika affärsområdena.

Under november fortsätter ”MRF på väg” till Södermanland och Stockholm.

Nyheter

MRFs vd pratar framtid på Auto Awards

Tommy Letzén, vd på MRF, är föreläsare på Auto Awards 31 oktober 2019 och gör en...

Läs mer

Förarbetet med nya gruppundantaget intensifieras

Både de vertikala och generella gruppundantagen som gällt för motorbranschen inom EU sedan 2010 ska utvärderas...

Läs mer

MRFs Stora Pris – slutkandidater klara

Juryn för MRFs Stora Pris har tagit fram fem slutkandidater bland alla nominerade. Vinnaren kommer att...

Läs mer
Visa alla