Nu rullar höstens upplaga av "MRF på väg" ut på turné. Enbart under oktober blir det tre nedslag i Vänersborg, Göteborg och Örebro. Upplägget är en informativ halvdag för medlemsföretagen kring dels allmänna bransch- och MRF-frågor, dels sektionsvisa frågor.

– Ingen rast och ingen ro. Egentligen skulle vår turné vara ständigt pågående eftersom det händer så mycket hela tiden i vår bransch och i vår närmaste omvärld som påverkar både branschens aktörer och branschens kunder, menar MRFs Charlie Magnusson som tillsammans med Tommy Letzén (vd MRF), David Norrbohm (jurist), Jan Olvenmo (plast, lack, skade), Joachim Due-Boje (verkstad) samt Klaus Silfvenius (bilhandel) ansvarar för innehåll och genomförande.

Charlie berättar att programmet inleds med en nulägesbild som sedan går över till en framtidsspaning över nya affärsmodeller som kommer att påverka bilhandeln. Bakom denna står MRFs vd, Tommy Letzén.

Charlie Magnusson kommer att rapportera om opinionsläget för branschen och den fria mobiliteten. Det kommer att bli en hel del politik som styr eller kommer att styra branschens förutsättningar.

– Naturligtvis kommer vi att uppehålla oss kring marknadsläget inom såväl bilhandel som servicemarknad, förklarar Charlie.

– Inom plast, lack och skade finns bland annat relationen med försäkringsbolagen och reparationsmetoder på dagordningen, medan inom bilhandel kommer bland annat privatleasing och andra marknadstendenser att avhandlas. För verkstad finns en specialpunkt kring kundvård och framtida konkurrenskraft, summerar Charlie Magnusson och tillägger att MRFs jurist David Norrbohm kommer att alternera mellan de olika affärsområdena.

Under november fortsätter ”MRF på väg” till Södermanland och Stockholm.

Nyheter

Nyreg nov 2019 – Den starka hösten fortsätter!

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar november månads nybilsregistreringar.

Läs mer

Om ersättning vid leveransförsening

Förtydligande med anledning av missvisande artikel om konsuments rätt till ersättning vid leveransförseningar.

Läs mer

Osaklig attack på bilhandeln fick mothugg

De politiska attackerna på bilen och bilismen fortsätter från i första hand Miljöpartiets sida. Ett parti som...

Läs mer
Visa alla