Den branschgemensamma kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad, GBV, har tilldelats Auto Awards speciella utmärkelse som ”Årets initiativ”. MRFs vd, Tommy Letzén, fick som företrädare för GBVs huvudmän, MRF och SFVF, motta utmärkelsen under högtidliga former på Cirkus i Stockholm 31 oktober.

– Vi är jätteglada över att få utmärkelsen som ”Årets initiativ” av Auto Awards, speciellt efter att vi har arbetat med kvalitetsstandarden i snart fem år, säger MRFs Joachim Due-Boje som tillsammans med SFVFs Ulf Stefansson utgör styrgruppen för GBV.

Joachim säger att utmärkelsen stärker GBV på flera nivåer både som kvalitetssäkrande koncept gentemot kunder och som ett sätt för att få ordning och reda på verkstaden.

– Vi har fått fin respons från verkstäder som gått med i GBV. De har inte bara fått ordning och reda på sin verksamhet, de har också sett hur lönsamheten förbättrats på grund av bland annat färre backjobb, mindre med kvarglömda verktyg och när rätt mekaniker gör rätt jobb, förklarar Joachim.

Juryn för Auto Awards motiverar sitt val av Godkänd Bilverkstad som årets initiativ med:

Vinnaren i kategorin “Årets initiativ” har skapat uppmärksamhet, ökad varumärkeskännedom, merförsäljning – mervärde för antingen branschen eller kunderna. Kategorin “Årets initiativ” är en uppmaning till hela branschen att skapa några initiativ som kan göra skillnad.

Glädjande är också att Biljouren i Åkersberga utsågs till Årets verkstad – Biljouren var tidig med att klara årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad.

Tommy Letzén, vd MRF, tar emot priset – Årets initiativ för Godkänd Bilverkstad.
Bild: Heidi Sinnet

Bilverkstad

MRF PÅ VÄG lockar medlemmar

Från framtidsscenarion i stora penseldrag ner till detaljfrågor rörande poster på verkstadsfakturan. MRFs informationsturné, MRF PÅ...

Läs mer

Auto Awards till Godkänd Bilverkstad

Den branschgemensamma kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad, GBV, har tilldelats Auto Awards speciella utmärkelse som ”Årets initiativ”. MRFs...

Läs mer

Akademin får MRFs Stora Pris 2019

Årets pris delas av professor Maria Börjesson, VTI och professor Jonas Eliasson.

Läs mer
Visa alla