Begspecialisten Dunhoff Bil i Kungsängen är en av de MRF-medlemmar som valt att köra en egen, företagsanpassad, kurs i Praktisk bilhandelsjuridik under MRFs förbundsjurist, David Norrbohms, ledning.

– Ett mycket bra och vettigt upplägg med fokus på begagnat. För vår del deltog både sälj- och garantipersonal i kursen, säger Jon Lindgren, vd för Dunhoff Bil.

Jon Lindgren, vd Dunhoff Bil AB

Han framhåller värdet av en ”skräddarsydd” juridikkurs.
– Vi diskuterade bland annat varudeklarationen och hur den bäst kan användas, innebörden av ett köprättsligt fel samt hur utvecklingen i branschen förhåller sig till lagen om distansköp, berättar Jon och fortsätter:
– Det är väsentliga frågor för oss som beghandlare. Vi ser det som väldigt viktigt både för oss och våra kunder att vi kan göra korrekta bedömningar gällande vad som utgör ett fel på en begagnad bil och hur uppkomna fel skall hanteras.

Han berättar att det, naturligtvis, blev en hel del frågeställningar och diskussioner kring praxis och, inte minst, säljarens rättigheter.
– Sammantaget är vi mycket nöjda och rekommenderar andra bilhandlare ett motsvarande upplägg med en egen och företagsanpassad kurs. Det är värt varenda krona!

Dunhoff Bil har 18 anställda och omsätter cirka 270 miljoner kronor per år. De säljer 1500-2000 begbilar per år.


MRFs förbundsjurist David Norrbohm utbildar i verkstads- och bilhandelsjuridik och skräddarsyr även företagsutbildningar. Mejla här om du önskar utbildning på ditt företag.

Bilhandel

Begagnatmarknaden – jan 2020

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar inom kort begagnatmarknaden i januari 2020.

Läs mer

MRF kartlägger risk för reservdelsbrist

Bilfabriker i Kina och Koreanska halvön har stoppat produktionen på grund av uteblivna komponentleveranser till följd...

Läs mer

Konsumentverket planerar granskning av bilhandeln

Konsumentverket har flera preliminära insatser riktade direkt eller indirekt mot motorbranschen som de planerar att genomföra...

Läs mer
Visa alla