Begspecialisten Dunhoff Bil i Kungsängen är en av de MRF-medlemmar som valt att köra en egen, företagsanpassad, kurs i Praktisk bilhandelsjuridik under MRFs förbundsjurist, David Norrbohms, ledning.

– Ett mycket bra och vettigt upplägg med fokus på begagnat. För vår del deltog både sälj- och garantipersonal i kursen, säger Jon Lindgren, vd för Dunhoff Bil.

Jon Lindgren, vd Dunhoff Bil AB

Han framhåller värdet av en ”skräddarsydd” juridikkurs.
– Vi diskuterade bland annat varudeklarationen och hur den bäst kan användas, innebörden av ett köprättsligt fel samt hur utvecklingen i branschen förhåller sig till lagen om distansköp, berättar Jon och fortsätter:
– Det är väsentliga frågor för oss som beghandlare. Vi ser det som väldigt viktigt både för oss och våra kunder att vi kan göra korrekta bedömningar gällande vad som utgör ett fel på en begagnad bil och hur uppkomna fel skall hanteras.

Han berättar att det, naturligtvis, blev en hel del frågeställningar och diskussioner kring praxis och, inte minst, säljarens rättigheter.
– Sammantaget är vi mycket nöjda och rekommenderar andra bilhandlare ett motsvarande upplägg med en egen och företagsanpassad kurs. Det är värt varenda krona!

Dunhoff Bil har 18 anställda och omsätter cirka 270 miljoner kronor per år. De säljer 1500-2000 begbilar per år.


MRFs förbundsjurist David Norrbohm utbildar i verkstads- och bilhandelsjuridik och skräddarsyr även företagsutbildningar. Mejla här om du önskar utbildning på ditt företag.

Dela via mail

Bilhandel

McKinsey-enkät om bilhandeln

Tillsammans med vår lobbyorganisation på EU nivå - AECDR (The Alliance of European Car Dealers and...

Läs mer

Upp och ner i bilbranschen

Handeln med bilar har medfört stora svängningar under den vår då vi fått kämpa mot en...

Läs mer

Nyreg juni 2020

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar juni-siffrorna.

Läs mer
Visa alla