Nybilsåret har inletts starkt och är trots rådande situation i linje med prognoserna såhär långt. Orderläget och ordertecknandet för personbilar är till och med vecka 11, bättre än i fjol.

Dock ligger coronavirusets utbredning och en helt oförutsägbar finansmarknad som en blöt filt över hela samhället ner på individnivå sedan några dagar tillbaka. Därför är viktigt att göra det bästa möjliga utifrån den rådande situationen om man är bilhandlare.

– Se konsekvenserna av pandemin som en möjlighet. Detta genom både proaktivt arbete och en satsning på digitalisering för att stärka den egna konkurrenskraften som bilhandlare, säger Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF.

För att hålla igång servicemarknaden kan man erbjuda hämta-/lämnaservice inom allt från hjulskifte till service och reparationer. Lyft på luren, skicka ett mail eller sms.

– Låt dig inte slås ner utan tänk till istället hur du kan hålla din affär igång, menar Klaus och understryker hur viktigt det är att hålla koll på lagerbilarna, och framför allt lagrets omsättningshastighet och värde, för såväl nya som begagnade bilar.

– Nu är det än mer väsentligt med att ha dynamisk och offensiv prissättning som följer marknadens efterfrågan. Räds inte för det!

Han framhåller gärna de möjligheter som internethandeln innebär. Se bara hur mötesvärlden och e-mathandeln exploderat under krisen.

– Nu finns tid att finslipa sitt digitala erbjudande. Tag ännu fler bilder, använd 360-gradersteknik och gör varudeklarationen ännu mer detaljerad! Wayke har en komplett tjänst för distansköp. Dessutom är konsumentskyddet starkare vid ett distansköp än vid ett traditionellt köp i bilhallen. Se även det som ett köpargument. Kampanja på sociala medier, erbjud hemleverans, tipsar Klaus.

Information och råd med anledning av coronakrisen hittar du här

Dela via mail

Bilhandel

Kolla filmen. DNB tar pulsen på bilSverige

DNB tar pulsen på bilbranschen och träffar MRFs VD Tommy Letzén

Läs mer

Isuzu och Mercedes toppar GA-enkäten

Isuzu tog klivet upp till förstaplatsen på personbilssidan och Mercedes försvarade sin förstaplats på lastbilssidan.

Läs mer

MRF webinar om distansförsäljning 26 maj

Onlineförsäljningen av begagnade, och snart även nya bilar, har lyft under coronakrisen. 26 maj kl 11.00...

Läs mer
Visa alla