Kan coronakrisen sätta igång bilhandelns digitalisering?
– Det tror jag. Precis som det digitala mötet exploderat inom konferens- och mässvärlden, svarar Martin Fransson, vd för Wayke på frågan.
– Wayke är ensamma om att erbjuda ett komplett och för bilhandeln skräddarsytt digitalt ekosystem för distanshandel, online, för handlarens hela billager, fortsätter Martin och tillägger att det under senaste veckan har skett en explosion på Wayke. Nu finns 10.000 bilar för onlineköp på marknadsplatsen.

Efter tre års intensivt och värdeskapande utvecklingsarbete av en digital plattform för köp och ägande av personbilar, står nu Wayke inför ett genombrott inom bilhandeln enligt Martin Fransson,

– Vår styrka ligger i att Wayke är byggt av bilhandlare för bilhandlare och deras kunder, samt att det är vi tillsammans som har kontrollen över det. För att ge konsumenten möjligheten till onlineköpet krävs att vi alla är samlade och enade i ekosystemet!

Nyligen genomförde Wayke ett digitalt seminarium kring en kraftsamling för att hålla bilaffären igång i Sverige. Lagom till seminariet låg MRFs nya villkorsmall för distansköp framme.

På seminariet skedde en noggrann genomgång av onlineköpets process samt hur man kan vässa sitt erbjudande för att ge det egna utbudet konkurrenskraft.

Checklistan för distansköpet är enkel:

  • Mycket väldetaljerad varudeklaration som utgår från ett noggrant inbytestest. Finns det en brist på bilen, vilket det oftast gör på en begagnad bil. Visa det med ett foto, det handlar om att sätta rätt förväntan för kunden
  • Bra och detaljerad presentation i ord, fordonsfakta och bilder – ta dig tid! Satsa på massor med bilder på bilen, gärna kompletteras med video och 360-foto.
  • Presentera trygghetspaket/beggaranti, finansierings- och försäkringsalternativ eller annat för dig unikt erbjudande i samband med onlineköp på Wayke
  • Tydliggör den konsumenttrygghet som distansköp medger
  • Använd Waykes marknadsföringstjänster i sociala kanaler.
  • Erbjud hemleverans

Det tar bara fem minuter att komma igång med ”Köp Online” på Wayke.

– Det finns ingen tid att vänta, nu måste vi tillsammans kliva in för att stötta branschen. Att ha sitt billager tillgängligt på Wayke dygnet runt och med alla de funktioner som finns, kan du som handlare erbjuda ett komplett och tryggt onlineköp av personbilar, avslutar Martin Fransson, vd för Wayke.

Dela via mail

Bilhandel

Kolla filmen. DNB tar pulsen på bilSverige

DNB tar pulsen på bilbranschen och träffar MRFs VD Tommy Letzén

Läs mer

Isuzu och Mercedes toppar GA-enkäten

Isuzu tog klivet upp till förstaplatsen på personbilssidan och Mercedes försvarade sin förstaplats på lastbilssidan.

Läs mer

MRF webinar om distansförsäljning 26 maj

Onlineförsäljningen av begagnade, och snart även nya bilar, har lyft under coronakrisen. 26 maj kl 11.00...

Läs mer
Visa alla