MRF, som organiserar 800 av landets lack- och skadeverkstäder, har skrivit till samtliga försäkringsbolag om utvecklingen inom skadereparationer. Detta sker utifrån den rådande situationen, där nu allt för många verkstäder befinner sig under mycket hård ekonomisk press när bilar inte längre rullar in på verkstadsgolvet.

– Den ekonomiska situationen för allt för många lack o skadeverkstäder var redan innan nuvarande situation pressad, och det vi nu ser är att, om inget drastiskt sker, kan innebära att vi får en utslagning av verkstäder redan under april, förklarar Jan Olvenmo som tillsammans med MRFs vd, Tommy Letzén, undertecknat brevet. Han tillägger även att en sydsvensk lackverkstad under de senaste dagarna begärt sig i konkurs.

– Som branschförbund är det vår plikt att informera försäkringsbolagen. Redan har ett bolag både förstått och reagerat över vår uppvaktning. Med övriga tar vi gärna en dialog. Vår förhoppning är att försäkringsbolagen agerar tillsammans för att få igång jobben igen, berättar Jan.

I brevet vädjar MRF: ”Eftersom ni som försäkringsbolag har väldigt stor påverkan på dessa skadeverkstäder, är det därför viktigt att ni är med och bidrar med er del för att hålla dessa verkstäder levande för framtidens försäkringskunder.”

Dela via mail

Plåt och lack

Medlemsenkät om nuläge inom lack- och bilskador

Vad är nuläget och hur ser den närmaste, överskådliga, planeringshorisonten ut för lack- och skadeverkstaden? Med...

Läs mer

Fler försäkringsbolag pratar med MRF om lack- och skadesidans villkor

Efter vårt brev till de olika försäkringsbolagen, har vi fått väldigt bra respons och flera försäkringsbolag...

Läs mer

CAB stödjer skadeverkstäderna under coronakrisen

CAB Group AB, som levererar CABAS och CAB Plan till skadeverkstäder, vill genom ett antal stödåtgärder...

Läs mer
Visa alla