Passa på att utbilda

MRFs kurser i bilplastteknik respektive elsäkerhet hos BoJo rullar på enligt plan.
– Att vi kan göra det beror på att i regel är det väldigt små grupper, under tio personer som deltar. Normalt brukar det vara 6-8 deltagare på grundkursen i bilplastteknik och ungefär motsvarande på elsäkerhetskursen. Det innebär att man varken sitter eller står allt för tätt i utbildningslokalen, förklarar plast-, lack- och skadesektionens Jan Olvenmo.

Han vill även, och gärna, framhålla att båda kurserna är inom nya tekniker där kompetensen efterfrågas.

– De som går på kurserna är branschens framtid, menar Jan.

En fyra dagars grundkurs i bilplastteknik startar redan nu på måndag 30:e mars, medan en endagskurs i elsäkerhet; el- och elhybrid kurs genomförs 14 april.

– Genom att gå kurserna, få kompetensen, förstärks verkstadens konkurrenskraft, kalla det för att man framtidssäkrar både verkstadens och medarbetarnas framtid inom nya tekniker och material.

Tanken med det ”krisavtal” som omfattar korttidsarbete, är att även kompetensutveckling ska vara en del av det. För närvarande är det mesta kring den biten oklar.


Läs mer och boka här 

Dela via mail

Bilplast

MRFs försäkringsbolagsenkät – presentation 20 februari

Lack- och skadeföretagen har sagt sitt om affärsrelationen med de betydelsefulla kunder som försäkringsbolagen är. Resultatet...

Läs mer

Bumper – bildelar blir exklusiva möbler

I ett helt unikt projekt omvandlas plast från bilens stötfångare till exklusiva stolar och bord. Uttjänta...

Läs mer

MRFs vd har ordet

MRFs vd Tommy Letzén har ordet.

Vart är vi på väg? Lika mycket som det är en koppling till ett känt TV-program lika mycket är frågan kopplad till osäkerhet och förändring i omvärlden. Kanske med en travestering om att det är på väg.

Visa alla