Nyligen uppvaktade MRF försäkringsbolagen avseende lack- och skadeverkstädernas situation. Nu har IF meddelat att de skyndar på sina utbetalningar av ersättningar till verkstäderna. Detta under förutsättning att det är en e-faktura. Utbetalningen kommer, enligt IF, att ske inom 2-3 dagar jämfört med tidigare 25-30 dagar.

I förra veckan uppvaktade MRF försäkringsbolagen avseende lack- och skadeverkstädernas situation. Nu har IF meddelat att de skyndar på sina utbetalningar av ersättningar till verkstäderna. Detta under förutsättning att det är en e-faktura. Utbetalningen kommer, enligt IF, att ske inom 2-3 dagar jämfört med tidigare 25-30 dagar.

– Det är ett välkommet initiativ från IFs sida som innebär att verkstäderna kan bättra på sin likviditet. Nu hoppas vi på att övriga försäkringsbolag kan följa efter, vi har en bra dialog med dem om det, förklarar Jan Olvenmo på MRFs plast-, lack- och skadesektion.
Han berättar att MRF, som organiserar 800 plast-,lack- och skadeverkstäder, sett det som sin plikt att informera försäkringsbolagen om verkstädernas pressade situation. I brevet, som inneburit förändringar till det bättre, vädjar MRF: ”Eftersom ni som försäkringsbolag har väldigt stor påverkan på dessa skadeverkstäder, är det därför viktigt att ni är med och bidrar med er del för att hålla dessa verkstäder levande för framtidens försäkringskunder.”

Dela via mail

Plåt och lack

Utbildning om elsäkerhet

I början av året inledde MRF, SFVF och Bil Sweden ett samarbete kring en gemensam branschstandard...

Läs mer

”Ämnet fanns inte när jag gick i skolan”

Grundutbildningen i elsäkerhetsarbete vänder sig till många målgrupper. Gemensamt för dem är att de kommer att...

Läs mer

Webinar 12 juni – Aktuellt för lack- & skadeverkstäder

12 juni kör vi webinar för er inom lack- och skadesektionen. Det handlar om marknadsläget och...

Läs mer
Visa alla