17 000 bilar klara för onlineköp på Wayke

Konsekvenserna av coronaviruset och en avvaktan inför den ekonomiska osäkerheten har inneburit en ”gamechanger” för onlinebilhandeln. Innan pandemin och oron tog fart fanns det 1 000 bilar att köpa online på marknadsplatsen Wayke – nu är det 17 000 bilar som bara är ett ”knapptryck” bort från köp.

23 april har Wayke bolagsstämma. En stämma som Waykes ägare och ledning kan se fram emot med stort tillförsikt – Wayke har gått från att vara ifrågasatt som branschgemensam satsning till att bli branschens stora möjlighet. Den nyemission med friskt kapital som gjordes i fjol av ägarna har nu investeras i plattformen, marknaden och sammantaget inneburit ökad konkurrenskraft. Vi står nu inför en marknad som blir allt mer mogen även för nybilsköp online.

– Nu gasar vi, det är full gas, förklarar Waykes vd, Martin Fransson.

— Händelserna i omvärlden har spelat oss rakt i händerna – Wayke är från början byggt för bilhandel av bilhandlare. Den stöder både ny- och begbilsaffären på ett sätt som ingen annan digital handelsplats gör, tillägger han.

Med samma tillförsikt som Martin och Waykes ägare ser fram emot stämman, ser han fram emot volymutvecklingen både sett till anslutna handlare och utbudet av salubilar.

I dagsläget är 1176 anläggningar anslutna. Sammantaget representerar de 75 procent av märkeshandelns nybilsvolym. Totalt är 71 000 bilar upplagda på Wayke, varav 17 000 är tillgängliga för onlineköp, det vill säga en knapptryckning bort.

– Utvecklingen är fantastisk även om uppstarten var både trevande och erfarenhetsberikande, säg att vi lärt oss ett och annat på vägen fram tills idag. Inte minst har våra ägare varit till stor nytta, stått för branscherfarenhet och en affärsförståelse som inneburit att vi idag har den position som vi har, summerar Martin Fransson.

Waykes stämma genomförs digitalt.

 

Dela via mail

Bilhandel

AECDR nyheter från Bryssel 19/2020

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

Missa inte årets digitala begagnatkonferens

Välkommen att boka dig på årets begagnatkonferens 19-20 november. I år kör vi ett digitalt under...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 18/2020

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer
Visa alla