Försäljningen av nyare begagnade bilar i Sverige ökar, i alla fall när det gäller nyare begagnade bilar. Det visar statistik från MRF. Enligt Tommy Letzén, vd på MRF, kan coronapandemin ligga bakom ökningen.

– I dessa coronatider är det mycket ”hemestra”. Samtidigt finns det också hela tiden ett mobilitetsbehov underlagrat. När man då inte kan använda de andra kommunikationsmedlen som har varit och är begränsade, så väljer man att ha en begagnad bil, eller bil som då har möjlighet att lösa kommunikationsbehovet, säger Tommy Letzén till Ekot, Sveriges Radio.

Det är bland de lite nyare begagnade bilarna försäljningen ökat, de som är mellan ett halvt år och fem år gamla, och som till största delen säljs i bilhandeln. Där såldes tre procent fler begagnade bilar i maj i år jämfört med samma månad förra året.

Lyssna på hela inslaget från Ekot, Sveriges Radio här

Dela via mail

Bilhandel

NYHET! MRF Plus-garanti

MRF Plus-garanti är nu lanserad som ett komplement till den vanliga MRF-Garantin. Skillnaden för kunden är...

Läs mer

Nyreg juli 2020

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar juli-siffrorna.

Läs mer

Webbinarium nya MRF Begtest 4.0 – 27 augusti

Välkommen att delta på webbinarium där vi presenterar nya MRF Begtest 4.0 och dess nyheter samt...

Läs mer
Visa alla