Försäljningen av nya begagnade bilar ökar – MRFs vd på Ekot, SR

Försäljningen av nyare begagnade bilar i Sverige ökar, i alla fall när det gäller nyare begagnade bilar. Det visar statistik från MRF. Enligt Tommy Letzén, vd på MRF, kan coronapandemin ligga bakom ökningen.

– I dessa coronatider är det mycket ”hemestra”. Samtidigt finns det också hela tiden ett mobilitetsbehov underlagrat. När man då inte kan använda de andra kommunikationsmedlen som har varit och är begränsade, så väljer man att ha en begagnad bil, eller bil som då har möjlighet att lösa kommunikationsbehovet, säger Tommy Letzén till Ekot, Sveriges Radio.

Det är bland de lite nyare begagnade bilarna försäljningen ökat, de som är mellan ett halvt år och fem år gamla, och som till största delen säljs i bilhandeln. Där såldes tre procent fler begagnade bilar i maj i år jämfört med samma månad förra året.

Lyssna på hela inslaget från Ekot, Sveriges Radio här

Dela via mail

Bilhandel

Begagnatmarknaden – oktober 2020

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar oktobers begagnathandel inom kort.

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 20/2020

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

Digitala juridikkurser under december

Kom med och delta på våra juridikutbildningar, online. Under december kör MRFs jurist David Norrbohm via...

Läs mer
Visa alla