Bonusutbetalningar för 2020

Klargörande gällande bonusutbetalning för 2020. Tranportstyrelsen har tillfälligt stoppat bonusutbetalningarna för klimatbonusbilar då de 1,76 miljarder som anslagits för 2020 förbrukats. Betalningarna kommer att återupptas i början av december efter att tilläggsanslaget i höständringsbudgeten, på 400 miljoner,  beslutats i riksdagen den 25 november 2020.

Anslaget kommer att täcka alla bilar tagna i trafik till och med den 30 juni 2021. Sedan gäller budgeten för 2021. Inga bilar kommer att bli utan klimatbonus under förutsättning att höständringsbudgeten beslutas av riksdagen, vilket är ren formalia enligt MRFs bedömning.

Behåll bilen tills du fått bonusen
För den handlare som har registrerat på en bil och väntar på bonusen – behåll bilen tills pengarna kommit in. Det är den som står kvar som förste ägare vid den så kallade villkorsprövningen som sker innan utbetalning som är berättigade till bonusen. Sälj alltså inte bilen även om det gått 7-8 månader om bonusen inte betalts ut.

Dela via mail

Bilhandel

Begagnatmarknaden – oktober 2020

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar oktobers begagnathandel inom kort.

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 20/2020

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

Digitala juridikkurser under december

Kom med och delta på våra juridikutbildningar, online. Under december kör MRFs jurist David Norrbohm via...

Läs mer
Visa alla