MRF välkomnar kontroller av oseriös verksamhet

Under de senaste två veckorna har Arbetsmiljöverket, Polismyndigheten och Skatteverket genomfört oanmälda inspektioner hos ett 80-tal bilverkstäder, biltvättar och andra bilvårdsföretag runtom i landet. Kontrollerna avslöjar farlig arbetsmiljö, illegal arbetskraft och misstänkt utnyttjande av människor.

 MRF kommenterar:

– Det är beklagligt att vi ska behöva ha denna typ av kontroller, men resultat visar att det tyvärr är nödvändigt att myndigheter belyser oseriös verkstadsverksamhet menar Joachim Due-Boje, MRF.

MRF har under lång tid fört diskussioner med berörda myndigheter och välkomnar att samordnade verkstadskontroller genomförs regelbundet.

Läs mer om resultatet på Arbetsmiljöverkets webbplats här


En fråga som man kan ställa är vilket ansvar som ska ligga på en fastighetsägare som hyr ut till oseriös verksamhet och finns det anledning att se över även köparens ansvar av svarta tjänster.

MRF vill att det ska vara lätt för konsumenter att välja verkstad. Det ska vara enkelt att skilja mellan seriösa och oseriösa aktörer. Vi i branschen har just av den anledningen tagit fram kvalitetssystem som Godkänd Bilverkstad (GBV) för att tydliggöra en seriös branschaktör.

Så välj en GBV-verkstad eller märkesauktoriserad verksamhet, som då oftast har mycket långtgående kvalitetssystem, för att slippa oseriösa verksamheter.

Dela via mail

Bilverkstad

MRF välkomnar kontroller av oseriös verksamhet

Under de senaste två veckorna har Arbetsmiljöverket, Polismyndigheten och Skatteverket genomfört oanmälda inspektioner hos ett 80-tal...

Läs mer

MRF begär dispens för byte av dubbdäck

På grund av rådande pandemisituation, med kunder som inte vill eller kan byta däck på grund...

Läs mer

Försäkringsbolagen gör egna tolkningar av lagen

Försäkringsbolagen har börjat att regressa maskinskador på begbilar bakåt i värdekedjan. De gör det med stöd...

Läs mer
Visa alla