MRF välkomnar kontroller av oseriös verksamhet

Under de senaste två veckorna har Arbetsmiljöverket, Polismyndigheten och Skatteverket genomfört oanmälda inspektioner hos ett 80-tal bilverkstäder, biltvättar och andra bilvårdsföretag runtom i landet. Kontrollerna avslöjar farlig arbetsmiljö, illegal arbetskraft och misstänkt utnyttjande av människor.

 MRF kommenterar:

– Det är beklagligt att vi ska behöva ha denna typ av kontroller, men resultat visar att det tyvärr är nödvändigt att myndigheter belyser oseriös verkstadsverksamhet menar Joachim Due-Boje, MRF.

MRF har under lång tid fört diskussioner med berörda myndigheter och välkomnar att samordnade verkstadskontroller genomförs regelbundet.

Läs mer om resultatet på Arbetsmiljöverkets webbplats här


En fråga som man kan ställa är vilket ansvar som ska ligga på en fastighetsägare som hyr ut till oseriös verksamhet och finns det anledning att se över även köparens ansvar av svarta tjänster.

MRF vill att det ska vara lätt för konsumenter att välja verkstad. Det ska vara enkelt att skilja mellan seriösa och oseriösa aktörer. Vi i branschen har just av den anledningen tagit fram kvalitetssystem som Godkänd Bilverkstad (GBV) för att tydliggöra en seriös branschaktör.

Så välj en GBV-verkstad eller märkesauktoriserad verksamhet, som då oftast har mycket långtgående kvalitetssystem, för att slippa oseriösa verksamheter.

Dela via mail

Bilverkstad

AECDR nyheter från Bryssel 24/2021

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

Ny visselblåsarlag – vad bör du som arbetsgivare tänka på?

I juni 2020 presenterade Regeringen sin utredning av EU:s nya visselblåsardirektiv. Den svenska lagen föreslås träda...

Läs mer

Skatteavdrag även för bilreparationer

Skatteavdrag för bilreparationer saknas i Finansdepartementets promemoria: Ytterligare stimulanser på hyberområdet: En ny skattereduktion för reparationer...

Läs mer
Visa alla