Tesla skadeverkstad ny MRF-medlem

En skadeverkstad med inriktning på Tesla, startad från scratch. Det blev ett erbjudande som erfarne verkstadschefen Jimmy Johnson inte kunde motstå. I dag är han vd för Skadeverkstad Uppsala som är nybliven MRF-medlem.

– Allt är nytt och fint, med utrustning och ventilation i toppklass. Du känner inte ens att det luktar färg i lackboxarna, säger han.

Jimmy Johnson jobbade hos en av de större kedjorna när det hände. En dag 2019 blev han kontaktad av två affärsmän som undrade om han skulle kunna tänka sig att hoppa på som delägare i ett nytt projekt – en skadeverkstad med inriktning på amerikanska elbilsmärket Tesla.

– Det fanns ingen som gjorde de jobben norr om Arlanda stad, säger Jimmy Johnson.

Jimmy Johnson, verkstadschef på Skadeverkstad Uppsala

En given affärsmöjlighet alltså. Dessutom i helt nybyggda lokaler, med helt färsk utrustning. Och även om tajmingen med corona-krisen inte blev den allra bästa, är det inget han ångrar.
– Det går bra, och jag känner verkligen att vi gör ett gediget arbete.

Finns det någon del i processen som är extra kritisk?
– Skadebesiktningen, den är avgörande. Gör du den ordentligt brukar alla andra led gå bra. Och tvärtom, har du inte gjort den ordentligt kommer du att få trubbel längre fram i arbetskedjan.

Hur är det att jobba med just Tesla?
– Rent skademässigt är det inte så stor skillnad mot exempelvis BMW, det är samma limmande och nitande. Det som jag tycker särskiljer Tesla som märke är krocksäkerheten och tekniken, där är de speciella.

Ni är nya som medlemmar i MRF, varför ville ni gå med?
– Vi vill visa att vi är seriösa och bryr oss om våra kunder. Att vi tar vårt ansvar.

Fakta om Skadeverkstad Uppsala:
Bolaget grundades 2019 och var igång med verksamheten i augusti samma år. De har elva anställda skadereparatörer och lackerare. De har plats för några till och siktar på att expandera i takt med att jobben blir fler, hälsar Jimmy. Hittills har de varit i en uppstartsfas och 2021 väntas bli första året med vinst. Förra året reparerade verkstaden 879 fordon och landade på en omsättning på 14,6 miljoner.

Bild: Jimmy Johnson, vd Skadeverkstad Uppsala.

Dela via mail

Plåt och lack

Varning för hot!

Till VD:ar på MRFs medlemsföretag MRF har blivit kontaktade av en handlare i Jönköpingstrakten. Ett gäng...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 12/2021

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 7/2021

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer
Visa alla