MRF skriver upp prognosen för tunga fordon

MRFs styrelse för tunga fordon har gjort en uppjustering av prognosen för 2021 för Tunga LB (>16T) från 5 100 till 5 500. Den förra prognosen baserades på 2020 år slutsiffror som låg på knappt 5 000 lastbilar.

– Transporterna verkar flyta på bra och generellt kan man säga att orderböckerna på de flesta ställen ser bra ut. Detta är ett tecken på att industrin, handeln, skog och anläggningssidan går bra, säger Tomas Engsund på Be-Ge lastbilar som också är ordförande i styrelsen för Tunga fordon.

– Vi skulle säkert kunna leverera fler fordon än vad prognosen nu säger, problemet är att vi inte får fram tillräckligt många bilar från fabrikerna och att det är trångt hos påbyggarna. Vi kan endast garantera leverans under 2021 av rena dragbilar.

– Vi ser också en ökad efterfrågan på fossilfria transporter som vi försöker tillmötesgå, med HVO 100, gasdrift, etanol RME etc – även elektrifiering är på gång inom vissa segment, avslutar Tomas.


För ytterligare information kontakta:
Tomas Engsund 0705-79 42 01

I MRFs prognoskommitté för tunga fordon ingår representanter från Volvo:s, Scania:s och Mercedes-Benz återförsäljare och återförsäljarföreningar.

Dela via mail

Tunga fordon

MRF skriver upp prognosen för tunga fordon

MRFs styrelse för tunga fordon har gjort en uppjustering av prognosen för 2021 för Tunga LB...

Läs mer

Isuzu och Scania vinnare i GA-enkäterna

Scania med vd David Källsäter vinner på lastbilssidan och Isuzu med varumärkesdirektör Per Håkansson står som...

Läs mer

Vägtrafiken dominerar i det svenska transportsystemet

Godstransportarbetet för kvartal 4 2020 har nu redovisats. Vägtrafiken stod för 11 180 miljoner tonkilometer, en...

Läs mer
Visa alla