Bilmarknaden - Begagnathandeln tappar fart - MRF

Bilmarknaden – Begagnathandeln tappar fart

– Orsakerna är nog flera, säger Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF. Dels finns det helt enkelt en brist på bilar, dels givetvis en oro för framtiden till följd av kriget i Ukraina.

Efterfrågan på begagnade elbilar ökar dock, en allmän trend mot mer hållbar bilism samt de ökade bränslepriserna bidrar till det. Priserna på begagnade bilar har gått upp drygt 7% de senaste 12 månaderna.

– Vi tror på ytterligare prisuppgång bör komma på den svenska marknaden, fortsätter Klaus Silfvenius. Priserna på begagnade bilar i exempelvis Tyskland har ökat mer än dubbelt så mycket som i Sverige det senaste året.

De fem största aktörerna står för 25% av begagnatmarknaden, där VW Golf toppar försäljningslistan tätt följd av Volvo V60. Bland de laddbara fordonen är Kia Ceed och Tesla Model 3 populärast.

MRF gör nu en större satsning på bevakning och analys av begagnatmarknaden. Vi släpper varje månad rapporter och har viss statistik synlig på vår hemsida. För våra medlemsföretag finns även MRF Power BI, som erbjuder försäljningsstatistik för begagnade bilar där du har möjlighet att göra körningar som visar hur dina märken utvecklas jämfört med andra, per år eller per månad. Gå till Power BI här


Vid frågor kontakta
Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig MRF
Skicka ett mejl till Klaus