MRF och Skatteverket i diskussion om osund konkurrens

I veckan träffades Skatteverket med Conny Svensson och Magnus Vinberg och MRF för att diskutera arbetet som nu löper gällande arbetslivskriminalitet.

Arbetet med dom nio myndigheterna har pågått en tid och först ut har varit bygg- och restaurangbransch som fått genomlysningar. Nu har även bilvårdsbranschen haft en genomlysning där cirka 250 kontrollbesök gjorts under våren.

En rapport från arbetet är att vänta under sommaren där vi får insikt om områden för förbättring och vaksamhet. Med en osund konkurrens där vi har parter som inte följer gemensamma regler är det svårt för en seriös bransch att kunna konkurrera.

Nu inleds ett närmare samarbete mellan Skatteverket och dom snart öppnade A-krimcentrena, med alla myndigheterna representerade, där Örebro och Luleå är först ut från 30 juni av 7 regionala center i Sverige.

Många steg i mer samkörning mellan olika myndigheter ligger i förslagen för den utredning som skall presentera sitt betänkande nästa vecka kring sekretess med mera. Men även nya regler om rapportering som arbetsgivaransvar skall komplettera personalliggare och kassaregister som ingångsvärden för en genomlysning. Frågan om arbetslivskriminalitet och gängkriminalitet kommer med all sannolikhet bli en viktig valfråga varför vi kommer att höra mer i ämnet under den närmaste tiden.

MRF och Skatteverket/A-krimcentra fortsätter med en löpande dialog för att vi ska bidra till bättre kompetens om branschen till myndigheterna samt också bidra genom olika branschstandarder som Godkänd Bilverkstad och Kvalitetssäkrad skadeverkstad.

Dela via mail

Bilhandel

AECDR nyheter från Bryssel 29/2022

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

Ny GA-enkät införs 2023

En ny GA-enkät ska införas under 2023. MRFs bilhandelsstyrelse har i samarbete med återförsäljare och ÅFF...

Läs mer

Höstens utbildningar och event för branschen

Våra utbildningar och evenemang är unika för branschen och anordnas via oss på MRF. Passa på...

Läs mer
Visa alla