MRF träffar infrastrukturministern

Inför sista debatterna i riksdagen innan sommaren och valrörelse passade branschorganisationerna inom mobilitet och transport på att träffa infrastrukturminister Tomas Eneroth. På agendan stod samtal om bland annat laddinfrastruktur och villkoren för branschen.

– Vi har många gemensamma frågor som vi vill lyfta men i samband med nationell infrastrukturplan var vi alla intresserade av att diskutera den elektriska infrastrukturen och tillgången på el med likartade förutsättningar i hela landet, säger Tommy Letzén, vd på MRF.

– Jag uppfattade att Eneroth är mycket intresserad av branschens frågor och lyssnade på våra argument för att underlätta omställningen till en mer hållbar mobilism.

Dessutom kom frågor kring villkoren för en digital infrastruktur samt frågan kring reduktionsplikten och biodrivmedel kopplat till de höga drivmedelskostnaderna upp under diskussionerna.

Från vänster; Tommy Letzén MRF, Matthias Bergman Mobility Sweden, Thomas Schölin Drivkraft Sverige, infrastrukturminister Tomas Eneroth, Sven-Olof Gudmundsson MAF, Tina Thorsell Transportföretagen samt Olle Janrik OSS.
Dela via mail

Bilhandel

MRF träffar infrastrukturministern

Inför sista debatterna i riksdagen innan sommaren och valrörelse passade branschorganisationerna inom mobilitet och transport på...

Läs mer

MRF och Skatteverket i diskussion om osund konkurrens

I veckan träffades Skatteverket med Conny Svensson och Magnus Vinberg och MRF för att diskutera arbetet...

Läs mer

Klimatbonus och förmånsvärde – nya regler

Ändringar i förmånsvärden samt bonus malus 2022. De nya reglerna gäller för bilar som registreras efter...

Läs mer
Visa alla