Ministerbesök hos Veho Bil

I dag ägnade infrastrukturminister Andreas Carlsson (kd) sin arbetsdag åt vår bransch. Först besökte han Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium i södra Stockholm. Ministern prövade en lastbilssimulator, hälsade på elever, tittade på verkstaden och fick höra om skolans historia och dagliga verksamhet. Därefter var det dags att åka till Veho bil, Mercedes-åf med serviceverkstad och plåtverkstad.

I dag ägnade infrastrukturminister Andreas Carlsson (kd) sin arbetsdag åt vår bransch. Först besökte han Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium i södra Stockholm, där rektor Lars Dowert visade runt och berättade om verksamheten, Ministern prövade en lastbilssimulator, hälsade på elever, tittade på verkstaden och fick höra om skolans historia och dagliga verksamhet. En stor fråga för branschen är kompetensförsörjningen: hur lockar man ännu fler elever att välja fordon? Lars Dowert berättade att skolan har tre grenar; personbil, lastbil och transport, det vill säga lastbilsförare, och att transport är den gren som lockar flest unga. Här behöver man kanske göra något för att visa fördelarna med de övriga inriktningarna. Han uttryckte också stor tacksamhet till de företag som hjälper skolan både med utrusning och praktikplatser.

Andreas Carlsson, infrastrukturminister och Anders Östberg, MRF
Andreas Carlsson och Håkan Schou, Veho Bil

Därefter var det dags att åka till Veho bil, Mercedes-åf med serviceverkstad och plåtverkstad. Här visade verkstadschef Håkan Schou runt. Veho har 20 mekaniker anställda och hanterar 70 bilar per dag i serviceverkstaden, både laddbart och fossilt, och Andreas Carlsson var överraskad av hur rent och fint det var i verkstaden jämfört med den bild många har av smuts och olja.

Den stora frågan för infrastrukturdepartementet just nu, förklarade Andreas Carlsson, är laddkapaciteten och laddinfrastrukturen.

Dela via mail

Bilhandel

Framtidens fossilfria vägtrafik kräver en ny beskattningsmodell

Sverige behöver ett nytt skattesystem som är anpassat för framtidens tysta, fossilfria och energieffektivare fordon och...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 27/2023

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

Bilbranschen just nu – vad är på gång

Anders Östberg och Tommy Letzén om läget och vad som är på gång i branschen. Välkommen...

Läs mer
Visa alla