Vill du utveckla ditt företag? - MRF

Vill du utveckla ditt företag?

Vill du ta ett grepp om hur du kan jobba smartare och mer effektivt? Just nu möjliggörs en satsning genom Tillväxtverket med finansiering från Europeiska unionen. Satsningen riktar sig till företag som kan få möjlighet till en egen rådgivare. Endast för dig som är MRF-företag.

Vad kan ditt företag få hjälp med?
Detta projektet drivs av föreningen Affärskompetens Sverige som MRF valt att samarbeta med. Det är ett perfekt tillfälle för dig och ditt företag att få kvalificerat stöd i företagets utveckling så att du kan vara trygg med att nästa steg du tar är åt rätt håll. Ditt företag får träffa rådgivare som är specialiserade på ett mindre företags behov och tillsammans går ni igenom vart du vill och hur du kan komma dit.

MRF ser Affärskompetens som en utmärkt satsning på kompetensutveckling i dessa tider av åtstramning. Vi uppmanar medlemsföretag med 0-49 anställda att ansöka till de två satsningar som Affärskompetens erbjuder. Båda satsningarna kan sökas. Att vara med i båda eller någon av satsningarna innebär inte någon ekonomisk risk för ditt företag enbart åtagande att ägna tid åt företagets utveckling. Affärskompetens finansierar de två satsningarna via EU-medel från Europeiska Socialfonden, EFS och Tillväxtverket i Sverige. Ett visst återrapporteringsansvar finns.

Två satsningar ditt företag kan delta i

  • Din egen rådgivare

Uppdraget “Din egen rådgivare” har kriteriet att på olika sätt främja landsbygden. Det kan vara så att företaget har kunder på landsbygden. Det kan vara svårt att avgöra om just ditt företag främjar landsbygden men du får hjälp att se om företaget uppfyller kriterierna för att vara med. Hälften av företagen som kommer med ska finnas i andra branscher än vår. Det innebär att 50 procent av företagen kan komma från motorbranschen så länge det främjar landsbygden. Räkna med att lägga ned 10-15 timmar på programmet under 1-3 månader under 2024.
Läs mer och ansök här

  • Projekt Perfekt

Projekt Perfekt består av ett smörgåsbord med olika utbildningar och workshops på distans inom företagarämnen och områden som ekonomi, försäljning, marknadsföring, sociala medier, digital marknadsföring, hållbarhet, ledarskap, personlig utveckling samt hela Microsoft Office-paketet 365. Projekt Perfekt är en utmärkt fortsättning på ”Din egen rådgivare” och pågår till och med 2025.
Läs mer och ansök här

Behöver ni stöd med att skriva er ansökan eller har frågor, kontakta Affärskompetens på e-postadressen info@affarskompetens.se.”Din egen rådgivare” möjliggörs genom ett uppdrag från Tillväxtverket som är finansierat av Europeiska Unionen. 


Vid frågor kontakta

Mathias Haag, ansvarig kompetens och skola
Mejla Mathias
Anna Nilsson Bålman, utbildningsansvarig
Mejla Anna