Magnus Enochsson - MRF

Magnus Enochsson

Vd, Rolf Ericson Lastvagnar & Bussar

Berätta om företaget!
Vi är Volvo-återförsäljare i Mora och även Borlänge där vi också har en anläggning för buss. Det vi jobbar med är allt som har med lastbilar att göra; försäljning av nytt och begagnat, reparation, reservdelar och däck. Företaget har funnits sedan 1952 och har även personbilsverksamhet i Falun, Ludvika och Borlänge. I lastvagnsbolaget har vi 75 anställda och totalt är vi 250.

Vilken är den viktigaste orsaken till att ni är med i MRF?
Det finns många, men en är att MRF är märkesoberoende och jobbar övergripande för hela branschen. De har bra utbildningar och material som alla har nytta av samt juridisk experthjälp om det behövs.

Vad får ni ut av ert medlemskap?
MRF gör nytta. En bra grej var branschdagen för Tunga fordon. Vi fick en inblick i våra kunders utmaningar, främst elektrifieringen, och även elbolagens perspektiv. Elektrifieringen är nästa stora grej i vår bransch. Vi har bra produkter, men det måste också finnas bra infrastruktur för att det ska fungera.

Är det något som MRF borde jobba mer med?
Vi måste höja status på verkstadstekniker, vilket alla har svårt att få tag på. MRF behöver fortsätta arbeta med skolorna och förse dem med material. Studie- och yrkesvägledarna tycker att eleverna ska bli ingenjörer istället, eftersom verkstäder har en skitigt och dålig arbetsmiljö, men så är det inte. Vi jobbar med high tech.