Mäktigaste kvinnorna i bilbranschen 2022 är utsedda - MRF

Mäktigaste kvinnorna i bilbranschen 2022 är utsedda


VD OCH ÄGARE, OLOFSSON BIL AB

Maria Olofsson – Mäktigast

Motivering:
Maria Olofsson är en mycket driven ägare och företagsledare, som jobbar med att skapa de bästa förutsättningarna för vår bransch. Förändringarnas vindar blåser men det utmanar snarare än avskräcker Maria, som ser möjligheterna och har stor framtidstro.


HR-CHEF, WERKSTA SVERIGE AB

Ann Östmar – Kompetensutveckling

Motivering:
Med sitt genuina intresse för människor och verksamheten har Ann Östmar moderniserat och professionaliserat HR-funktionen, vilket har lyft organisationen, motiverat medarbetarna och skapat verklig förändring.


CHEF SERVICEMARKNAD & AFFÄRSUTVECKLING
AUDI SVERIGE AB

Louise Westman – Banbrytare

Motivering:
Louise Westman är alltid påläst, kunnig samt lyhörd för utveckling och att göra jobbet rätt från början. Hon inger trygghet och har koll på läget även i svåra och utmanande situationer.

Ny utmärkelse
DIGITAL AFFÄRSCHEF, BERNERS

Clara Söderberg – Ungt stjärnskott

Motivering:
Med Clara Söderbergs starka grund i digital kommunikation, teknik och sälj och hennes förmåga att få med sig människor, kommer hon att skapa en ny standard för Berners, som i sin tur kommer att påverka hela branschen. 

I denna nya kategori Ungt stjärnskott delar MRF, tidningen Motorbranschen och Wayke i år ut ett stipendium på 15 000 kr, för att uppmuntra och synliggöra de unga som ger sig in i vår bransch. 


DIGITALISERINGSCHEF, CUPRA SVERIGE

Eva-Maria Elstner – Digitalisering

Motivering:
Eva-Maria Elstner arbetar hårt och målmedvetet med digitaliserad marknadsföring i bilbranschen. Hon är innovativ, nytänkande och proaktiv, vilket ihop med hennes stora erfarenhet är oslagbart.


AFFÄRSOMRÅDESANSVARIG ELEKTRIFIERING, VOLVO LASTVAGNAR

Ebba Bergbom Wallin – Hållbarhet

Motivering:
Ebba Bergbom Wallin har lyckats starta och driver omställningen mot mer hållbara transporter i en konservativ lastbilsbransch.  Hon inspirerar alla kvinnor i ett mansdominerat yrke.

 

Juryn består av:
Jessica Alenius, Drivkraft Sverige, Martin Sköld, Handelshögskolan, Irene Bernald Audi Sverige, Sofia Forsling, Wayke och Tommy Letzén, MRF.

Jessica Alenius, Drivkraft Sverige
Martin Sköld, Handelshögskolan
Irene Bernald, Audi Sverige
Sofia Forsling, Wayke
Tommy Letzén, MRF

Se mäktigastelistan från 2021 här


MRF gratulerar vinnarna.