Håll koll på din marknad! Det är det främsta tipset till bilhandlare från Bertil Abrahamsson, vd på marknadsinformationsföretaget Vroom som är specialiserat på bilbranschen.

– Viktigast är att ha koll på sin lokala marknad. Hur stor är den? Vad är ökande respektive minskande? Vem säljer begagnade bilar lokalt etc. Få har koll på dessa grundläggande faktorer trots att informationen finns tillgänglig, säger Bertil Abrahamsson som kommer att medverka som föredragshållare på MRFs konferens BegBil-19 7-8 november.

På konferensen kommer han att prata om utvecklingen på begagnatmarknaden. Marknadens storlek, lager, omsättningshastighet, export och andra viktiga nyckeltal för en bilhandlare.

Bertil Abrahamsson, vd Vroom

– Tanken är att ge en så bra bild som möjligt av nuläget och att inspirera till vidare diskussioner under konferensen, förklarar Bertil.
Enligt Vrooms marknadsstatistik är begmarknadens storlek relativt oförändrad de senaste åren. Däremot fortsätter bilhandelns andel av försäljningen att öka. Även exporten, som ökat kraftigt de senaste åren, fortsätter att öka under 2019. Resten väntar han med tills BegBil -19.

Avslutningsvis konstaterar han att förmågan att hantera begagnat varierar kraftigt mellan olika handlare. Men han konstaterar också att begagnat har generellt sett fått mycket större fokus senaste åren, vilket är positivt, enligt honom.

Årets MRF-konferens BegBil-19 arrangeras 7-8 november på Clarion Hotel Arlanda Airport. Endast ett fåtal platser finns kvar- boka här

Dela via mail

BegBil-19

Data för en tryggare begaffär – BegBil-19

Nu är det bara en handfull platser kvar på BegBil-19! Johan Wredström från data- och analysföretaget Carfax är...

Läs mer

Vroom ger marknadsinformation på BegBil-19

Håll koll på din marknad! Det är det främsta tipset till bilhandlare från Bertil Abrahamsson, vd...

Läs mer

Snart dags för årets begagnatdagar, BegBil-19

Programmet för BegBil-19 är satt. 7-8 november är det dags för årets stora MRF-event inom bilhandel,...

Läs mer
Visa alla