Begagnatmarknaden - juli 2021 - MRF

Begagnatmarknaden – juli 2021

Begagnathandeln juli 2021 (bilar 7–120 månader), justerade siffror

Försäljningen av begagnade bilar i juli uppvisar en fortsatt försvagning, ett trendbrott som inleddes förra månaden, antalet sålda bilar uppgick till 54 659 mot 60 617 samma månad förra året, en försvagning på -9,8%. Det är endast avvecklingen av fordon från ”vanliga företag” som inte tappar volym bland de stora kanalerna.

Bilhandel som säljare backade med -6,7%, privata säljare minskade med -24,4%, vanliga företag, dvs inte bilhandlare eller leasingbolag, ökade sin försäljning med 14,4% medan leasingbolagens försäljning direkt till kund minskade med -22,6%.

Tittar vi i stället ur vinkeln tillverkare så är det bara Toyota, av de stora, det vill säga med 1% marknadsandel eller mer, som inte minskat i försäljning under juli månad jämfört med samma månad föregående år, dock utan att det påverkat den inbördes ordningen mellan märkena.

Störst är som vanligt Volvo med Volkswagen och BMW på de andra pallplatserna, utanför pallen hittar vi Audi, Toyota, Kia, Mercedes-Benz, Skoda, Ford och Renault i nämnd ordning som de 10 största.

Bland de mindre märkena utmärker sig Tesla med en ökning av månadsförsäljningen från 143 juli 2020 till 280 i juli i år, +95,8%. Med denna ökning utgör de nu ca 0,5% av begagnat försäljningen i Sverige.

 

Försäljningen sett ur ett annat perspektiv, annonseringen

Beghandeln juli-21

Källor: Vroom och Indicata

 

Vid frågor kontakta
Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig MRF
Skicka ett mejl till Klaus