Arbetsmiljöbrister vid härdplastarbete

De kontroller av bilplatsreparatörer som KBVs inspektörer hittills utfört i år visar på stora brister inom den personliga arbetsmiljön. Något som är allvarligt enligt MRFs Jan Olvenmo.

– Arbetet med härdplaster är omgärdat av ett omfattande regelverk. Vad KBVs kontroller hittills indikerat är att reparatörer saknar härdplastutbildning, tjänstbarhetsintyg/läkarintyg samt föreskriven personlig skyddsutrustning, berättar Jan Olvenmo och tillägger att dessa brister är brott mot arbetsmiljölagstiftningen. Brister som kan innebära mycket kännbara sanktionsavgifter om de upptäckts av Arbetsmiljöverket.

Därför rekommenderar Jan att man deltar i MRFs kommande kurser i arbete med härdplaster som börjar nu i maj, håll utkik och boka kursen här.

Dela via mail

Bilplast

MRFs försäkringsbolagsenkät – presentation 20 februari

Lack- och skadeföretagen har sagt sitt om affärsrelationen med de betydelsefulla kunder som försäkringsbolagen är. Resultatet...

Läs mer

Bumper – bildelar blir exklusiva möbler

I ett helt unikt projekt omvandlas plast från bilens stötfångare till exklusiva stolar och bord. Uttjänta...

Läs mer

MRFs vd har ordet

MRFs vd Tommy Letzén har ordet.

Vart är vi på väg? Lika mycket som det är en koppling till ett känt TV-program lika mycket är frågan kopplad till osäkerhet och förändring i omvärlden. Kanske med en travestering om att det är på väg.

Visa alla