Allt fler kontrollorgan klarar kraven för att få utföra årlig kontroll enligt Godkänd Bilverkstad respektive kvalitetskontroller enligt Riktlinjer för skadereparationer på fordon upp till 3,5 ton.

Nu är fyra kontrollorgan godkända för att utföra årlig kontroll enligt kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstads dokument. Utöver tidigare presenterade Kontrollerad Bilverkstad och Qvalify är även Bo Arnesson Konsult och FR2000 godkända för att utföra årlig kontroll av administratören för Godkänd Bilverkstad.

Samtliga företag erbjuder även utbildning och handledning i kvalitetsledningssystem.

– Förmodligen tillkommer ytterligare ett antal företag med erbjudande inom årlig kontroll, men också inom externa stickprovskontroller, säger MRFs Joachim Due-Boje.

För kontroller och uppföljning av kvalitetsledningssystemet Riktlinjer av skadeverkstäder är hittills Real Consulting och Kontrollerad Bilverkstad godkända. Även inom detta område kommer förmodligen fler kontrollorgan att etablera sig på marknaden med ett erbjudande om att följa upp skadeverkstädernas arbete med riktlinjerna.

Bilverkstad

Dags att börja arbetet med Godkänd Bilverkstad

Det är viktigt att verkstäderna kommer igång med sitt arbete att bli Godkänd Bilverkstad. Klarar branschen...

Läs mer

Åtta gripna vid senaste razzian mot bilvårdsföretag

De samordnade myndighetsrazziorna mot företag verksamma inom så kallade riskbranscher, däribland bilvårdsföretag, fortsätter. Vid den allra...

Läs mer

Yrkesplugget certifieras som MBC-skola!

Yrkesplugget certifieras idag som Motorbranschcollege och MRF är på plats. Skolan klarade kraven som första friskolan...

Läs mer
Visa alla