En av våra medlemmar har uppmanats att skicka in den gula delen på ett antal gjorda inbyten. I Transportstyrelsens instruktioner för direktanmälan står tydligt att detta ska sparas hos handlaren i minst två år.

Efter samtal med transportstyrelsen, som är väl medvetna om att den gula delen ibland ej blir inlämnad pga att kunden ringer in kontrollsiffrorna, framgår det ändå att det är en regel som är viktig att den efterföljs. Risken är att kunden fyller i egna uppgifter och skickar in ägarbytet själv vilket orsakar problem som senare kan leda till utredning och varning eller i värsta fall att man mister sin möjlighet att fortsätta direktregistrera.

Instruktion för direktanmälan
https://www.transportstyrelsen.se/globalassets/global/vag/fordonsblanketter/rapport_direktanmalan-150113_web.pdf

Bilhandel

“Köp begagnad bil hos en MRF-handlare!”

Med pågående debatt om skruvade mätare och försäljning via Blocket, fick vi möjlighet att kommentera. Man...

Läs mer

Rekrytera rätt – boka utbildningar våren 2019

MRF och Persona kan nu presentera utbildning i kompetensbaserad rekrytering. Utbildningen hålls av Rebecka Zimdahl, leg...

Läs mer

Vroomdagen på Fotografiska

200 deltagare kom till Vroomdagen 10 februari som i år var på Fotografiska i Stockholm.

Läs mer
Visa alla