Ännu fler Motorbranschcollege - MRF

Ännu fler Motorbranschcollege

– Vi mycket glada över detta besked från de båda skolorna. Behovet av nya medarbetare i Storstockholm är skriande och detta är ett viktigt, och av branschen mycket välkommet steg, i att tillfredsställa det, säger Henrik Idermark, distriktschef för MRF Stockholm, samtidigt som han gratulerar Yrkesplugget Uppsala till certifieringen.

 En Motorbranschcollege-certifiering innebär en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning. 

Enligt den nyligen släppta rapporten ”Tempen på motorbranschen” har branschen ett stort rekryteringsbehov. 5 300 personer behöver anställas mellan 2020 och 2022 varav många i den befolkningstäta Mälardalsregionen.

– Syftet med Motorbranschcollege är att stärka kvaliteten på den fordonstekniska utbildningen för att på så sätt locka fler ungdomar och för att säkerställa att företagen får den kompetens de behöver, förklarar Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege i ett pressmeddelande.