Vad är nuläget och hur ser den närmaste, överskådliga, planeringshorisonten ut för lack- och skadeverkstaden? Med ett antal frågeställningar i enkätform vill MRF försöka skapa en dagsaktuell bild över utvecklingen inom skadesidan.

– Vi känner behov av att få en riktigt skarp helhetsbild över dels coronaeffekter, dels den generella konjunkturella utvecklingen. Därför är uppmaningen till alla medlemsföretag som fått enkäten att ta den tid som krävs för att besvara den, förklarar Jan Olvenmo på MRFs plast-, lack- och skadesektion.

Han säger att den generella nulägesbilden är sviktande volymer som accelereras på grund av konsekvenser av coronaviruset härjningar, utebliven vinter i Syd- och Mellansverige, minskad bilkörning samt ekonomisk återhållsamhet bland bilägarna.

– I en arbetsintensiv lågmarginalbransch är det tufft när kunderna och även personalen uteblir. Nu vill vi få en än mer detaljerad bild för att med den som underlag kunna agera som enande branschföreträdare, berättar Jan.

Han betonar särskilt att MRFs verktygslåda av konkurrensskäl är begränsad.

– Vår uppvaktning av samtliga försäkringsbolag inom fordonssidan är ett exempel på vad vi kan göra, och den har varit till nytta. Vi kan också ge generella råd, driva utbildningar som stärker konkurrenskraften samt inspirera. Dessutom kan vi, naturligtvis, genom vår kommunikation hålla dig uppdaterad, säger Jan.

I enkäten frågas bland annat om marknadssituation/efterfrågan, beläggning, bokningsläge, personalsituation (sjukfrånvaro, korttidsarbete, varsel och uppsägningar), skadetyper, reservdelsförsörjning och ekonomi.

Sista svarsdag är 8 maj.


För mer information kontakta:
Jan Olvenmo, ansvarig plåt- och skadeverksamheten
Tel 08-701 63 29
Skicka ett mejl till Jan

Dela via mail

Plåt och lack

Digital dag – 23 september

23 september kl 9.00-12.00 bjuder MRF och Wayke in till Digital dag - ett livesänt webbinarium....

Läs mer

Utbildning om elsäkerhet

I början av året inledde MRF, SFVF och Bil Sweden ett samarbete kring en gemensam branschstandard...

Läs mer

”Ämnet fanns inte när jag gick i skolan”

Grundutbildningen i elsäkerhetsarbete vänder sig till många målgrupper. Gemensamt för dem är att de kommer att...

Läs mer
Visa alla