Säkra upp distansförsäljningen – kolla film här

Onlineförsäljningen av begagnade, och snart även nya bilar, har lyft under coronakrisen. MRF har lanserat villkor för distansförsäljning, som är kommunicerade med Konsumentverket. Titta på vårt webinar nedan med lägesrapport från bilmarknaden samt uppdatering om distansförsäljningens juridiska förutsättningar och avtalsvillkor.

Webinar – lägesrapport från bilmarknaden samt om distansförsäljning och vad som gäller vid onlineköp

Medverkar gör:
David Norrbohm, jurist MRF
Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig MRF


Distansförsäljning

Gäller vid distansförsäljning av personbilar, biltillbehör och reservdelar.
Lagen om distansavtal med bland annat tydliga krav om information om ångerrätt, gäller enbart om ett avtal som ingås inom ramen för ett av säljföretaget organiserat system för att träffa avtal på distans (ex webshop, kundkorg, köpknapp med e-signering av avtal) och om kommunikationen uteslutande sker på distans.


Wayke har idag en köpfunktion där MRFs villkor för distansköp nu finns inarbetade


Beställningsblankett med villkor vid privatleasing

Vid tecknande av privatleasingavtal finns ett avtalsmässigt glapp mellan att leasingtagaren bestämmer sig för bilen fram tills att den lämnas ut efter att leasingavtalet undertecknats. För att minimera bilhandlarens risk vid bl.a avhopp, har vi tagit fram en beställningsblankett som binder leasingtagaren vid sin bilbeställning, fram till dess att leasingavtalet skrivs under, leasingavtalet med leasinggivaren (vilket oftast sker först i samband med leverans). I villkoren kopplade till denna beställningsblankett finns regler om skadestånd vid avbeställning före leverans.


Vid frågor om de olika villkoren kontakta:
David Norrbohm, jurist MRF
Skicka ett mejl till David


Läs om MRF Online här

Om ni ej har tillgång till MRF Online idag – Beställ MRF Online här

Dela via mail

Bilhandel

Uppror hos bilhandlarna – slavkontrakt och hot från generalagenten

Bilhandlarna som säljer Opel, Peugeot och Citroën larmar om hård press från generalagenten KW Bruun. Det...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 18/2021

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 17/2021

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer
Visa alla