ALLA INTERVJUER
2018-tunga 2018 2017 2016

Alla

Jens Tittel, Mercedes lastbilar, tar emot förstapriset av MRF:s vd Tommy Letzén (till höger) och bilhandelsansvarige Johan Holmqvist (till vänster).

Vi har intervjuat de tre generalagenterna och återförsäljarföreningarna. Läs deras kommentarer till årets resultat. Välj märke i listan ovanför.

1

Mercedes överlägsen etta

Martin Hink, chef för Mercedes lastbilar i Sverige och Danmark, är mycket nöjd. Av enkätens 131 delfrågor är Mercedes lastbilar bäst på 126 frågor.

2

Scania tvåa…

Scania Sverige landar på ett index på 91,4 i årets enkät. Det ger en andra plats.Två områden sänker Scania Sverige – biltillgång och reservdelar.

3

…och Volvo LV trea

Volvo lastvagnar hamnar på tredje och sista plats efter Mercedes och Scania med ett index på svaga 84,1. Det var en negativ utveckling på många områden jämfört med i fjol.

Mercedes segrar överlägset

I GA-enkäten Tunga lastbilar är det lillebror Mercedes som fullständigt kör över de bägge giganterna Volvo och Scania.

Av enkätens 131 frågor toppar Mercedes på inte mindre än 126. Volvo fixar tre förstaplatser, medan Scania är etta på två av frågorna.

Men, ska understrykas, att alla tre märkena får bra betyg på de allra flesta frågor. Det är bara i undantagsfall som återförsäljarna ger ett betyg lägre än tre, med andra ord är de mer än nöjda på de allra flesta områden.

Genom åren har Volvo lastvagnar som bäst en fjärde plats i GA-enkäten 2004 och Scania en tredjeplats 2005, medan Mercedes kommersiella fordon vann både 2015 och 2016. Under hela 2010-talet har Mercedes legat högt, medan Scania och Volvo har hamnat längre ned i listan.